Grava fel i underlagen konstaterade

Eftersom vi föräldrar redan tidigt förstått att underlagen för detta beslut inte existerade eller var undermåliga så har en del ivriga föräldrar grävt själva genom att kontakta kommunens fastighetsavdelning och begära ut ekonomiska underlag.

I Botsmark finns en modulbyggnad som kommunen hyr av Cramo. Som konsekvens av För- och Grundskolenämndens beslut att lägga ner mellanstadiet ska denna modulbyggnad avyttras. Nu visar det sig att beräkningarna av kostnaderna för denna förhyrda modulbyggnad är kraftigt felaktiga, något som också fastighetskontoret bekräftar. Skolan har under 2014 betalt en internhyra på en halv miljon kronor medan fastighetskontoret betalat mindre än hälften till Cramo. 2015 höjdes internhyran trots att hyran till Cramo kvarstod.

Ingen på fastighetsavdelningen har alltså noterat detta och inte heller de tjänstemän som sammanställt underlagen för skolutredningen. Således har underlagen för det politiska beslutet varit helt felaktiga.

Västerbottens-Kuriren har skrivit en mer utförlig artikel av det som framkom när en förälder började gräva i underlagen. Med ett PLUS-konto kan du läsa artikeln här:
Felräknad hyra bakom skolnedläggning

Med felaktigheter av det här slaget ställer vi ju oss frågan – vad mer är galet i underlagen som nämnden tog beslut på? Det är inte så konstigt att 4 av 11 ledamöter röstade för återremiss pga. bristande underlag, resterande litade blint på tjänstemännens underlag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s