Guldvågen som var trasig

I dag tog Umeå kommun beslut om att betala ut 27 miljoner extra till Norrlandsoperan. Vän av ordning frågar sig då – hur finansierar dom då detta? Svaret lyder som följer:

”Utbildningskontoret har föreslagit ett antal förändringar i för och grundskolans fastighetsrelaterade investeringsplan vilket innebär förskjutningar i tid av ett antal objekt vilket är redovisat till ekonomifunktionen och som möjliggör omdisponeringar av investeringsmedel.”

I början av februari, när vi bjöd in alla partier att ge vår syn på skolfrågan, förklarade ordförande Moa Brydsten (S) med tydlighet att Umeå Kommun gjort mycket stora investeringar de senaste åren. Genom detta måste investeringar minskas i alla verksamheter, så även skolverksamheten. Att Umeå Kommun dragit på sig en skuld på drygt 1,6 miljarder på några få år beror knappast på investeringar i skolan. I Västerbottens-Kuriren säger hon (om Bullmark), efter nämndens beslut den 25/2:

”- Vi måste väga investeringarna på en guldvåg och nu väljer vi att inte investera i Bullmark, säger Moa Brydsten som uppger att dagens beslut ger en besparing på fyra miljoner kronor.”

Samma ordförande har idag gett bort pengar från För- och Grundskolenämnden till verksamhet som inte har det minsta med skola att göra.

Tycker du som kommuninvånare att detta är okay?

stadshuset

Annonser

7 reaktioner på ”Guldvågen som var trasig

  1. Det är absolut inte ok! Umeå kommun inte bry sig om sina skolor och barn. Kultur är viktigt, men inte viktigare än utbildning av barnen och framtiden för byar.

    • Vänsterstyret? Visst vet du att vänsterpartiet inte styr i umeå? S lämnade v-samarbetet för att närma sig alliansen istället.

  2. Man köper inte en tv till vardagsrummet om man inte har mat åt ungarna att sätta på bordet – det viktigaste först, och det borde väl vara våra barn?!!

  3. Det är så dumt så man tror inte det är sant! Men S och MP har absolut ingen respekt hur man hanterar skattebetalarnas pengar. Kan inte vara högsta prioritet att flytta pengar från skola till kultur! Barnen är vår största tillgång och kommer alltid att så vara. Kanske dags att se över om Kommun och Landsting skall vara ägare av stora kulturverksamheter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s