Miljöpartiet värnar skolan

För att fortsätta på gårdagens tema ”säga en sak men göra en annan” så är det med intresse vi läser Nasser Moslehs (Mp) blogginlägg där han skriver att Miljöpartiet röstade nej till förslaget om att ge Norrlandsoperan 26,9 miljoner från investeringsmedel. Han tycker dessutom, precis som vi, att det är orimligt att minska investeringar i t.ex. skola för att tillåta investeringar i Norrlandsoperan. Heja Nasser!

Anledningen att detta är intressant är att vi fortfarande är förbryllade över att miljöpartiet röstade emot F6-skola i Bullmark och Botsmark. Var de bara lata och tog rygg på (S)? Eller kan det vara så att de var missledda av underlagen, eller snarare bristen på underlag?  4 av 11 ledamöter röstade nämligen för en återremiss gällande Bullmark och önskade bland annat en fördjupad analys av F6-alternativet. Gällande Botsmark så har det i efterhand framkommit att fastighetsavdelningen internfakturerat skolan med den dubbla faktiska hyreskostnaden av paviljonger. Att dessutom kostnaden per elev och yta beräknats enligt schablon gör inte underlagen mer rätt.

Vi hoppas med detta att Mp vaknat ur dvalan och börjar agera för att pengar ska användas rätt och för hela kommunens bästa!

Nassers blogg-inlägg kan du läsa här. Är det politisk satir du är ute efter så förslår vi såklart att du glider in på Axebros blogg. istället!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s