Kommunens visioner

I strålande sol samlade vi in namn på Sävar marknad i söndags! Vi kände ett stort stöd bland marknadsbesökarna och konstigt vore ju annars. Det samlade intrycket vi får är att de anser sin skola vara överfylld redan nu och ser då hellre att mellanstadiet blir kvar i Bullmark istället för att inrymma eleverna på  Sävar skola.

På plats på marknaden fanns även Umeå Kommun som just nu arbetar med en fördjupad översiktsplan för Sävar där de ser ett önskat tillväxtscenario på 6000 invånare fram till år 2050. I skenet av detta inser man att fler skolor behövs i området och ytterligare en slutsats som snabbt går att dra är att befolkningen i närliggande byarna Bodbyn och Bullmark också dras med i kommunens befolkningsökning.

Att i detta framtidsscenario minska skolkapacitet i Bullmark genom att ersätta en befintlig fullbelagd F-6-skola med en ny F-3 övergår helt enkelt vårt förstånd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s